Vele vragen die u heeft zijn waarschijnlijk al beantwoord door andere mensen met dezelfde vragen. Hier vindt u een verzameling van de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op door middel van het formulier onder Contact.

Wat is een Professional Organizer?
De Professional Organizer begeleidt en adviseert u bij het op orde brengen van uw huis. Zij leert u de fijne kneepjes van het opruimen. Opruimen is namelijk een vaardigheid die u kunt leren. Ook de kunst om u huis opgeruimd te houden wordt u aangeleerd door de Professional Organizer. Zij analyseert de situatie, zoekt met u naar oplossingen en u gaat samen opruimen. De Professional Organizer helpt u met structuur aanbrengen en alles weer een plek geven. Uiteindelijk komt er een huis tevoorschijn waar alles een vaste plek heeft, waar gemakkelijk en snel opgeruimd kan worden en waar het fijn toeven is.
Wanneer heb ik een Professional Organizer nodig?
Wanneer u in uw hoofd steeds bezig bent met de rommel in uw huis, wil opruimen maar er niet toe komt, niet weet waar u moet beginnen of wanneer u uit schaamte geen bezoek meer wil ontvangen dan wordt het tijd om professionele hulp in te schakelen. Om samen met iemand de juiste stappen te kunnen nemen die leiden tot een opgeruimd huis en rust en ruimte in uw hoofd zodat u zich weer kunt toeleggen op andere, leukere activiteiten.
Kan ik het opruimen niet zelf doen?
Een Professional Organizer helpt u om te blijven focussen op het opruimen, geeft aan wat de beste weg is om tot een goed resultaat te komen, houdt de grote lijn en daarmee het einddoel voor ogen en stimuleert en motiveert u om dat te bereiken.
Moet ik veel spullen wegdoen?
U beslist wat u weg doet en wat u bewaart. Mocht u teveel spullen hebben voor de bergruimte die u hebt dan kan er gekeken worden of er meer opbergruimte gecreëerd kan worden of dat u moet overwegen om spullen weg te doen. U kunt dan de overbodige spullen verkopen, weggeven, of aan een goed doel schenken.
Wat denkt u als u mij en al mijn spullen ziet?
Er is niets om u voor te schamen. Ik oordeel niet en zie vaker gelijke situaties. Het is voor mij fijn als ik u kan helpen om uw huis te veranderen in een prettig opgeruimd huis waar u weer met plezier kunt leven en kunt genieten van de rust en de ruimte.
Hoe gaat u om met vertrouwelijke zaken?
Anders Opgeruimd is een professionele organisatie en ik ga zorgvuldig om met uw eigendommen en de informatie over u en uw situatie blijft geheim. Ik houd mij aan de ethische code van de NBPO (Nederlandse Vereniging van Professional Organizers).
Hoeveel kost het?
Het eerste kennismakingsgesprek is kosteloos en duurt ongeveer een uur. Daarna kunt u mij inhuren per dagdeel of per uur.