Mijn hoofd zit zo vol, er kan echt geen informatie meer bij. Ik vergeet vaak dingen, het is zo'n chaos in mijn hoofd. Mijn hoofd voelt zo zwaar, ik heb vaak hoofdpijn, ik heb geen overzicht. Herkenbaar?

In een vol hoofd is het lastig om (nieuwe) informatie op te nemen, te verwerken, op te slaan en te onthouden om vervolgens weer te gebruiken. Je leert je hoofd opruimen zodat je alle informatie weer handig en snel terug kunt vinden. Je leert hoe je de niet relevante informatie die je onthouden hebt kunt verwijderen en de relevante informatie meteen daarvoor in de plaats kunt opslaan. Met een opgeruimd hoofd kan je de zaken weer meer gestructureerd aanpakken. Na een sessie hoofd opruimen voelt je hoofd lichter, leger, rustiger en ruimer.

Ik ga volgend jaar naar de brugklas, maar ik vind het heel spannend. Hoe ga ik dat allemaal doen? Met mijn agenda, het leren, al die verschillende vakken van ook weer verschillende docenten?

Ik krijg mijn planning niet rond. Ik vergeet dingen mee te nemen naar school. Soms zijn er weken die volgepropt zitten met toetsen, hoe ga ik dat allemaal doen???

Hoe regel ik dat met mijn PWS (Profiel Werkstuk) naast alle andere vakken? Hoe plan ik dat in? Hoe zorg ik dat alles op tijd klaar is?

Het valt niet mee voor tieners en studenten om alles goed georganiseerd te krijgen. Er gebeurt zoveel in de hoofden van 12- tot 18-jarigen.

Daarom bied ik jongeren coaching op het plannen. Samen met de jongere ga ik zoeken naar een strategie die bij hem/haar past. Iedereen heeft zijn eigen strategie om de zaken te onthouden en te plannen, en die werkt het beste. Een goede planning heeft als resultaat dat het schoolwerk goed en op tijd af komt. Zo blijft er genoeg tijd over voor sport, muziek en andere vrijetijdsbestedingen die zeker ook belangrijk zijn!